UUTISET

Ajankohtaista

26.7.
Huhtaware varmistaa Aava Shippingin kaluston toiminnan

Aava Shipping ja Huhtaware ovat Porin sataman kaksi nuorta yritystulokasta. Molemmilla on myös hyvä kasvuvauhti päällä. Ja kasvussa hyvien kumppaniyritysten merkitys korostuu.

Aava Shipping tarjoaa huolinta- ja ahtauspalveluita Porin satamassa. Huhtaware puolestaan pitää huolta Aava Shippingin kalustosta. Tämä käsittää muun kaluston lisäksi materiaalinkäsittelykoneen, jonka avulla laivojen lastaukseen menevät tuotteet siirretään laivan viereen ahtausta varten. ”Materiaalinkäsittelykoneen toimivuus lastauksen aikana on äärimmäisen tärkeää. Mahdolliset ongelmat kalustossa viivästyttävät lastausta ja tulevat varustamoille kalliiksi. Siksi meille on tärkeää, että asiakkaamme voi luottaa meidän kalustomme toimivuuteen, kun kumppanimme huolehtii laitteiden varmasta toiminnasta, sekä on mukana yhteistyössä ketterästi ja ratkaisukeskeisesti,” kertoo Aava Shippingin toimitusjohtaja Niilo Peltomäki, ja lopuksi kiteyttää: ”Huhtawaren kaltaisen hyvän kumppanin kanssa itsellä on yksi murhe vähemmän ratkaistavaksi.”

Näiden kahden yrityksen yhteistyö kuvaa hyvin Porin sataman henkeä. Vaikka satamassa toimii lukuisia yrityksiä, niin kaikkien tavoitteena on varmistaa tavaran toimiva liikkuminen ja satamaa aktiivisesti käyttävien asiakkaiden tyytyväisyys. Tätä työtä tehdään yhdessä, ja hyvällä mielellä.


28.6.
Olmar hankki Mäntyluotoon Vollert-vaununsiirtoveturin Huhtawaren avustuksella

Olmar hankki Mäntyluotoon Vollert-vaununsiirtoveturin Huhtawaren avustuksella.
Olmar teki merkittävän investoinnin ostamalla Vollert-vaununsiirtoveturin Mäntyluodon satamaan. Se huolehtii pääosin Bolidenin rikastevaraston siirtokuljetuksista. Investointi mahdollistaa alhaisemman polttoaineenkulutuksen sekä pienemmät CO2-päästöt. Hankinta on tärkeä askel tulevaisuuden sataman rakentamisessa, sillä sen ansiosta Porissa saavutetaan entistä ympäristöystävällisempi tapa siirtää painavia vaunuja.

Huhtaware oli hankinnassa mukana Olmarin teknisenä kumppanina. Tiimimme teki tiiviistä yhteistyötä Omarin kanssa Vollert-robottiveturin hankinnassa. Suunnittelimme vaatimuksiin sopivan ratkaisun, kilpailutimme toimittajat sekä huolehdimme laitteen käyttöönotosta. Jatkossa Huhtaware vastaa vaunun kunnossapidosta.


1.6.2023
Porin Sataman toimiva arki on myös Huhtawaren asia

Toimiva satama on usean tahon yhteistyön tulos. Satamayhtiön tarjoamissa ajanmukaisissa puitteissa operaattorien, varustamojen ja muiden logistiikkayritysten on helppo toimia. Huhtaware on Porin sataman kunnossapitokumppani ja näin tärkeä osa Porin sataman ekosysteemiä. Kysyimme sataman tekniseltä päälliköltä, Henrik Räisäseltä ajatuksia yhteistyötä. Seuraavassa hänen mietteitään:

”Yhteistyö Huhtawaren kanssa alkoi vuoden 2022 alussa. He ovat palvelukykyinen ja -haluinen kumppani, jolla on hyvä tekninen osaaminen satamatekniikasta. Oman kunnossapitotiimin resurssien täydentäminen heidän kanssa tehtävällä yhteistyöllä on toiminut erinomaisesti. Kommunikaatio on hyvää ja jatkuvaa. On hienoa toimia yhdessä tiimin kanssa, jonka voi luottaa sopeutuvan ja löytävän ratkaisun eteen tuleviin kysymyksiin,” toteaa Räisänen ja jatkaa:

”Sataman kunnossapito on vahvasti sesonkiluonteista ja kesäpainotteista. Joustavuus kasvattaa ja siirtää resursseja kulloinkin ajankohtaisiin tehtäviin on tärkeää. Huhtaware on ketterästi kyennyt vastaamaan kaikkiin niihin tarpeisiin, joita on reilun vuoden aikana tullut eteen. Esimerkiksi olemme pystyneet hyödyntämään Huhtawaren osaajia kunnossapidon lisäksi myös kuljetinajoissa, mikä on osaltaan parantanut oman toimintamme joustavuutta. Uskon yhteistyön jatkuvan yhtä ketteränä tulevaisuudessakin.”